O le galue mataupu faʻavae o le soʻoga afi

O le galue mataupu faavae o pa ili

O le galue mataupu faavae o ili centrifugal e tutusa ma le centrifugal ventilator, ae o le faʻatonutonuga auala o le ea e masani ona faʻataunuʻuina e ala i le tele o galulue galulue (poʻo le tele o tulaga o) i lalo o le gaioiga a le centrifugal malosi. O le pa e i ai se rotor e faʻataʻamilomilo i le saoasaoa maualuga. o le avetaavale tutuli le ea e minoi i le saoasaoa maualuga. O le centrifugal malosi faia le ea tafe i le outlet o le ili i luga o le laina inosia i le casing ma le foliga o le ingrute. E faʻafouina le ea fou e ala i le ulufale atu i le ogatotonu o le fale .

Galulue mataupu faavae o le tasi tulaga maualuga saosaoa centrifugal ili o: afi e ala i le maualuga saosaoa feauauaʻau fuata e tulia le impeller, axial airflow e ala i le faaulufale mai ina ua uma ona ulufale i le saoasaoa-faataamilo impeller i radial tafe ua faatelevaveina, ma i totonu o le ana faʻalauteleina uunaiga, suia tafe taʻiala ma faʻaititia, o le faʻaitiitiga aafiaga o le a i le maualuga saosaoa feʻaveaʻi airflow ma kinetic malosi i le malosi uunaiga (ono malosi), faia le ili faʻatau atu fale o manu uunaiga.

Cylindrical Blower

Tulaga faʻamatalaina, o le mamafa-tafe faʻasolosolo uiga o ili centrifugal o se laina saʻo, ae ona o le teteʻe teteʻe ma isi toʻilalo i totonu o le ili, o le mea moni omiga ma tafe faʻasolosolo uiga faʻaitiitia malie ma le faʻateleina o le tafe, ma le fesoʻotaʻiga mana-tafe piʻo o ili centrifugaloso i luga ma le faateleina o le tafe. A o le ili o loʻo tamoʻe i se saoasaoa faifai pea, o le vaega galue o le ili o le a minoi i luga o le mamafa-tafe faʻasologa masani. O le faʻagaioiga o le ili e faʻamoemoe e le gata i lana ia gaioiga, ae faʻapea foi i uiga o le tino. A faʻateleina le teteʻe atu o le paipa, o le a faʻasolosolo atili le paʻu o le faʻatinoga o le paipa.

O le faʻavae faʻavae o ili tulafono faʻatonutonu o le mauaina o le manaʻomia tulaga faigaluega e ala i le suia o le faʻatinoina ogaoga o le ili lava ia poʻo le uiga faʻailoga o fafo paipa fesootaiga.Faatasi ai ma le faifai pea atinae o saienisi ma tekinolosi, AC afi saosaoa tulafono faatonutonu tekinolosi ua lautele faaaogaina. E ala i le augatupulaga fou o vaega atoatoa faaeletonika vaega, o le tafe o le ili mafai ona pulea e le suia o le saoasaoa o le afi AC ma le suia masani, lea e mafai ona matua faaitiitia ai le malosi leiloa mafua mai i le muamua masini auala o tafe pulea.

Malosiaga faʻasao mataupu faʻavae o le faʻateleina o taimi e faʻatonutonu ai tulafono:

A manaʻomia le tuʻuina ifo o le ea mai le Q1 i le Q2, pe a fai o le throttle tulafono faʻatonutonu ua faʻaaogaina, o le tulaga galue suia mai A i le B, o le mamafa o le mamafa faʻateleina i H2, ma o le pou malosiaga P2 faʻaitiitia, ae le tele naua. Afai o le faʻatonutonuina o taimi e suia ai tulafono faʻatonutonu ua faʻaaogaina, o le taimi galue o le ili mai le A i le C. E mafai ona vaaia i lalo o le tuutuuga o le tutusa ea aofaʻi Q2 ua faʻamalieina, o le matagi malosiʻaga 131 o le a matua faʻaititia ma o le malosiaga o le a faʻaititia.

P3 na matua faʻaititia. O le eletise leiloa na sefe △ P = △ Hq2 e faʻatusatusa i le eria o le BH2H3c. Mai le suʻesuʻega o loʻo i luga, e mafai ona tatou iloa o le faʻatonutonuina o le liua o taimi o se auala lelei lea e faʻatonutonu ai. O le blower faʻaaogaina taimi faʻatonutonu liuaina, o le a le maua ai faʻaopoopoga paʻu leiloa, malosi faasao aafiaga e ofoofogia, fetuʻunaʻi le ea aofaʻi laina o 0% ~ ~ ~ 100%, talafeagai mo le tele o ituaiga o tulafono faʻatonutonu, ma masani ona i lalo o le maualalo avega faʻagaioiga taimi. Peitai, a paʻu le saoasaoa o le ili ma paʻu le aofaʻi o le ea, o le matagi o le a suia tele. O le tulafono faʻavae o le ili o loʻo taʻua i lalo: Q1 / Q2 = (N1 / N2), H1 / H2 = (N1 / N2) 2, P1 / P2 = (N1 / N2) 3

E mafai ona vaʻaia pe a faʻaititia le saoasaoa i le afa o le saoasaoa faʻatulagaina muamua, o le tafe fua, mamafa ma pou malosi o le tutusa tulaga tulaga tulaga faʻapa'ū i 1/2, 1/4 ma 1/8 o le muamua, lea o le mafuaʻaga e ala ai o le faʻavaitaimi o suiga o tulafono faatonutonu mafai ona sefe tele le eletise. E tusa ai ma uiga o le faʻatonutonuina o le liuaina o taimi masani, i le faʻataʻitaʻiga togafiti togafiti, o le tane vaʻavaʻa teuina taimi uma le masani suavai tulaga o le 5m, ma le pa e manaʻomia e faʻatautaia le tele o ituaiga tafe tulafono faʻatonutonuina i lalo o le tulaga o le faʻaauau pea omiga. A o le fetuunaiga loloto e tele, o le matagi uunaiga o le a paʻu tele, lea e le mafai ona faʻamalieina ai le faʻagasologa manaʻoga. A o le fetuʻunaʻi loloto e laʻititi, e le mafai ona faʻaalia le lelei o le malosi sefe, ae faia le masini laʻititi, tasi taimi faʻatupeina faʻateleina. O le mea lea, i lalo o le tuutuuga o le aeration tank o lenei poloketi manaʻomia e tausia le suavai tulaga o le 5m, e mautinoa le talafeagai le faʻaaogaina o taimi e faʻavasega ai le faʻatonutonuina o tulafono.

O le vaifagaloa taiala vane faʻatonutonu masini ua faʻaauupegaina ma le seti o fetuʻunaʻi Angle taiala vane ma vaifagaloa taiala vane latalata i le faʻasusuga vaʻavaʻai o le feula. O lana matafaioi o le faia o le tafe o le ea taavili ae leʻi ulufale atu i le tagata faʻatosina, mafua ai le mimilo saoasaoa. O le taʻiala lau mafai ona faʻataʻamilomilo i lana ia lava au. Taʻitasi taamilosaga Angle o le lau o lona uiga o le fesuiaiga o se taiala lau faapipiiina Angle, ina ia o le itu o le ea tafe i totonu o le ili impeller suia e tusa ai.

A o le taʻiala lau faʻapipiʻi Angle 0 = 0 °, o le taʻiala lau masani lava e leai se aʻafiaga i luga o le vaʻalele vaʻalele, ma o le airflow o le a tafe i totonu o le faʻamalosi lau i se faʻaali auala. A 0 BBB 0 °, o le vaifagaloa taiala vane o le a faia le saoasaoa saoasaoa o le airflow vaifagaloa faʻasolosolo О Angle i luga o le itu o le saoasaoa o le saoasaoa, ma i le taimi e tasi, e i ai se mautinoa throttling aʻafiaga i luga o le saoasaoa o le vaʻalele vaʻavaʻai. Lenei muai feʻauauaʻiga ma throttling aafiaga o le a taitai atu ai i le paʻu o le ili faatinoga gaioiga, ina ia suia ai le tulaga o le faʻagaioiga, ma iloa le faʻatonutonu tafe tulafono. Malosiaga faʻasao mataupu faʻavae o vaifagaloa taiala vane tulafono faatonutonu.

Faʻatusatusaga o ituaiga eseese o tulafono faʻatonutonu

E ui lava o le fesuiaiga o suiga o taimi e masani ai o le centrifugal blower fetuunaiga o laina e matua lautele lava, ia i ai se taua tele i le sefeina o le malosi, ae o le faiga o faiga e faʻatapulaʻaina e tulaga o faʻagasologa, o le fetuunaiga o laina e naʻo le 80% ~ 100%, o le fetigaiga o fua faatatau na suia laititi, Faʻasolosolo suiga suiga metotia ma taʻitaʻi van lua faʻaumatia malosiʻaga eseesega e le tele, o lea o le inverter faʻatonu faiga, o le faʻaola malosi faʻapitoa faʻaalia le sau i fafo, na leiloa le filifiliga lona uiga. O le feula ma le taiala vane tulafono faatonutonu auala mafai ona fetuunai le voluma ea (50% ~ 100%) i se tele tele i lalo o le tulaga o le tausia o le outlet uunaiga tumau, ina ia mautinoa ai le mautu mataupu o le faataapeina o le okesene i le otaota ma sefe malosi fai sina O le mea lea, o le maualuga televave centrifugal ili ma taiala vane tulafono faatonutonu faiga e tatau ona filifilia e avea ma meafaigaluega filifilia i lenei poloketi. I le taimi lava e tasi, ina ia sili atu atagia le malosi faʻasao aafiaga, mo maualuga-pa centrifugal ili, mafaufau tatau foi ona totogia i le filifiliga o le lagolagoina afi, pei o le faʻaaogaina o le 10kV maualuga voltage afi, fesoasoani foi e faʻaititia le malosi faʻaaogaina .


Taimi Post: Ape-09-2021