O le Arenas Discovery Hospital's HVAC ma le fale mataaga fog e toe tatalaina i tagata fiafia

Ina ua faasilasila e le Phoenix Suns i le 2019 o le a latou faaaluina le $ 230 miliona e toefaafou ai le malae, na le mautinoa le toe tatalaina o le aufaafiafia e 1,500. Peitaʻi, ina ua saini tagata na auai ia Fepuari e ala i le toefaʻailogaina o le faitotoʻa o le fale puipui ia Fepuari 11 masina talu ona o ese mai le nofoaga, "o se matua fiafia lava lea," o le tala lea a Ralph Marchetta, Suns sui sui peresitene ma pule aoao o le nofoaga. “Mo tatou uma, o se mea faigata tele lenei.”
O le Phoenix Suns Arena e tele atu uma-uliuli nofoa, fale faʻafiafiaga sitaili, ma se laupapa vitio ono taimi sili atu nai lo le muamua. O nei elemeni ua uma ona fuafuaina. Ae o le taimi o le fausiaina o lona uiga o le La mafai foi ona faigofie faʻaopopo faʻafouga fesoʻotaʻi ma le faʻamaʻi. O le faiga fou a le HVAC o loʻo faʻaauupegaina i le faamama MERV-13, lea e puʻeina ai isi vaega nai lo lona tulaga muamua. Ua faʻaopoopoina meafaigaluega faʻamama Ultraviolet i le escalator handrails. O faletaele e faʻafesoʻotaʻi e le faʻafesoʻotaʻi, ae o fale faʻatatau e leʻo tinoitupe.
E ui lava na faʻamamaina e suʻesuʻega le fefefe i tagata ua leva ona feola, e masani ona salalau luga o le COVID-19, ae fai mai Marchetta, o le faia o faʻamalosiaga e lagona le saogalemu pe a latou toe foʻi mai, e matua taua lava e pei ona mautinoa le soifua maloloina. O se palota na faia e Sportico na maua ai, pe a faʻatusatusa i le faʻamaʻi pipisi, o le tele o tagata faʻafiafiaina (ae maise lava le autalavou) o loʻo faʻamoemoe e auai i nisi mea na tutupu pe a maeʻa le faʻamaʻi. Ae ui i lea, i upu a Marchetta, ina ua maeʻa ona feagai ma "tausaga faʻaleagaina", o le pisinisi i luga o le upega tafaʻilagi na fuafuaina e leiloa le $ 30 piliona, ma e le o faʻatautaia e le o taliaina. Sefululua masina talu ona tapunia le lalolagi o taʻaloga, faʻatinoina tekonolosi aoga, faʻatulagaina o fuafuaga, ma sina musumusuga mai le falemaʻi falemaʻi o loʻo fesoasoani ia latou toe foʻi i le ala. Taimi nei, sili atu ma le afa o le NBA o loʻo faʻatau atu tiketi.
I le taimi nei i le tausaga talu ai, o Ed Bosco, o le faʻatonusili o le ME Engineers, sa iloiloina oloa fou e fesoʻotaʻi ma COVID i aso uma. O lenei, ma se ataata, o loo ia fesiligia e uiga i le ion-faʻavae disinfection oloa e masani ona faʻaaogaina i luga o vaʻa folau, e pei o le mea lea o lana fausia faleoloa tagata faigaluega o le a paʻu tua ia Aperila o le tausaga talu ai. Afai e le aoga, o le tele aofaʻi o puao ma pasī o le a faʻamaonia e le aoga. O le vaʻai i le vevela e faʻapea o loʻo iai muamua, ae leʻi taunuʻu ile fua.
Nofoaga ma sili atu paketi mafai faʻatupeina i electrostatic sprayers, scanners e fua ai le ola, po o pupuni e fesoʻotaʻi tagata i le fale, ae ona o le aoga o le maua fua, o le fua faatatau o le toe maua i tupe teu faʻafaigaluega o taimi uma taua.
Na taʻua e Bosco, o le faʻatauina atu o pisinisi i le tausaga ua teʻa, na aumaia foʻi luʻitau, ma e ono faʻateteleina le tau, ma taimi faʻatali mo le silia i le 20 vaiaso. O vaega taʻaloga foi o loʻo faʻaeteete i le faʻatapulaʻaina o sapalai o falemaʻi. A o faʻaaogaina le mea lava e tasi e fai ai se matapulepule, e faigata ona maua se faamama sili ona lelei. Ae le i tatala le US Open i Niu Ioka ia Aukuso talu ai, e le i maua e Bosco ni faamama pito i luga o le ea, seʻi vagana ai le toe fausiaina o faleoloa i Connecticut ma gaskets faʻamau i le itu sese o le faamama. Na filifili Bosco e ono aoga lea ma fausia ai ni iunite e faamama ai le ea e 57 i tafatafa o le HEPA. O loʻo faʻaaogaina pea i latou i lea nofoaga. Na taʻua e Bosco: "O le ea mama lena i le Aai o Niu Ioka."
Na taʻua foi e Bosco, o le tele o mataupu, ua malo le maketi i tekonolosi maualalo. Ua aliali mai o le toe tatalaina o se sili atu o se mataupu o le matematika nai lo o se faʻasaienisi faʻafitauli. E mafai ona fuafuaina pe toafia tagata e mafai ona ofi i ai a o tausia se mamao mamao. E masani lava, 25% o gaosiga gafatia faʻamaonia o le tali (O Houston le taimi nei le kalapu NBA e oʻo atu i lenei faitotoʻa). O leisi numera taua e taʻua o le fesuiaʻiga o le ea i le itula (ACH) poʻo le fua o le ea i fafo.
HKS Architects (60% o a latou pisinisi e sau mai le vaega o le soifua maloloina) ua uma ona atamamai i fuainumera, lea e fua ai le aofaʻi o le ea e ulufale i totonu o le potu e vaevaeina i le tele o le avanoa. O nisi uarota a le falemaʻi e mafai ona oʻo atu i le 20 ACH, ae o le malae taʻalo e masani ona i lalo o le ono. "O matou uma lava e galulue i le soifua maloloina," o le tala lea a Mike Drye, o le pule aʻoga ma tusiata. “O le tele o mea na matou faia… na amata ona salalau atu i isi vaega o le lalolagi.”
Tele vaega e mautinoa ai le faʻagaioiga masani ole latou HVAC system. Na taʻua e Bosco: "O loʻo matou suʻesuʻeina ma le faʻaeteete nei fale, e masani ona faʻatoʻa fausiaina mo le taimi muamua." "Matou te masani ona fausia fale, faʻamaonia a latou gaioiga, ma manatu o le faʻatinoga o le a tumau le suia i le taimi. Sui. ” O le lipeaina na faia i le tausaga talu ai ona o le fale na le mautonu e tatau foi ona tau atu i le umi-teuina o le malosi. I le iuga, e ui lava i lenei, o loʻo i ai le fefaʻatauaiga i le va o le faʻagaioia o le polokalama e faʻateleina ai le tafe o le ea ma le tausia o tulaga saʻo ma / poʻo le tau o le malosi. I lenei tulaga, o le tali atu i le soifua maloloina i aso nei faʻalavelave e ono faʻateleina taeao o le tau faʻalavelave.
O le mea moni, o se oloa na iloiloina e Bosco ua leva ona i ai mo le tele o tausaga. Talu mai le 1999, Grignard, o se kamupani vailaʻau ma se tala faʻasolopito e lata i le 60 tausaga, na gaosia maoaʻe aafiaga mea, ma tele NBA Arena ua faʻaaogaina suavai i le tulaga o ausa, lea e afaina ai le le lavalava mata i le ea. Le lavalava, ae o le a faʻalauteleina le malamalama moli. I le 2015, na iloa ai e Grignard o le oloa na i ai ni meatotino o le siama.
Talu mai Aperila o le tausaga ua teʻa, na faʻataʻitaʻia ai lana tali e faʻasaga i se siama e tai tutusa ma le COVID-19 ma na maua ni taunuʻuga lelei. Fomaʻi mai Harvard Iunivesite ma Johns Hopkins Iunivesite faia isi suʻesuʻega. Na taʻua e le Ofisa Sili o Pulega, Etienne Grignard, "E fou le polokalame ae e iai le 100 miliona faʻamatalaga e aunoa ma ni faʻalavelave tau soifua maloloina." “Ua ova ma le 20 tausaga o faʻaaoga e tagata le oloa i konaseti, Broadway faʻaaliga ma falesa. "Talu ai nei suʻesuʻega na maua ai o le faʻaopopoina o lenei vailaʻau i le faiga a le HVAC e ono aoga, e paʻu le $ 1,000 i taimi taʻitasi. Grignard ua faʻamaonia e le EPA mo le faʻaaogaina i nisi eria o Georgia ma Tennessee mo nisi iloiloga. "O lenei oloa e le o ni talafatu efuefu," o le tala lea a Griyard.
Pe o ni oloa e pei o Grignard pe naʻo le taimi e toe faʻatumu ai le fale, o le tele o faʻafouga mai le tausaga talu ai e ono tumau, e aofia ai le faʻafaigofieina faʻaititia taualumaga, ma e oʻo lava i se polokalama e taʻu ai i tagata fiafia le puʻupuʻu potu taʻele. Na taʻua foi e Derry e ono tatau foi ona usitaia e le malae ia tulafono faataatitia ole faamai ole lumanaʻi ma saunia ni fuafuaga e pei o afi, afā poʻo ni nofoaga tetele. O aso pogisa o le COVID-19 atonu ua pasia, ae o le mafaufau-faʻatotonugalemuina mafaufauga o le a le mou.
Na o le fa masina na faʻaalu ai e Kenny Moore ma le aiga Patriots i le 2017, ae fai mai a ia, o lona taimi iina na toeititi lava 'aveʻesea ai o ia mai le lakapi.
AI oe lava nonogatupe, faʻafaigofieina faʻaaogaga taualumaga, 1 lona lua upusii, moni-taimi faʻamaonia, tinoitupe fesiitaʻi i le aso lava e tasi! Ua faʻamaonia ma le manuia e le au faʻatau fou le mauaina o le $ 3,800 tinoitupe!
Simona Halep, tulaga tolu i le lalolagi, fai mai o lona fiafia i mea siliva e sili mamao atu nai lo tulaga. O le a ia taulaʻi atu i le Grand Slam ma le Olimipeka aua o lona faamoemoe o le a vevesi ona o le COVID-19 i lenei tausaga. I le 2020, o le a faʻateleina ai lana ia lava kapeneta ipu. O le Romanian 29 tausaga le matua o se tasi o tamaʻitaʻi talenia i le Miami Open. Ole taʻaloga muamua lea a Halep ile Amerika talu mai le amataga ole faʻamaʻi. Na alu ese o ia ia Aukuso ona o le soifua maloloina ma le saogalemu mafuaaga. US Tatala. uaʻi "Mo aʻu, o le sini autu o se grand slam, pe a fai e mafai ona toe manumalo i se grand slam," fai mai le muamua lalolagi numera tasi.
Ina ua maeʻa le sasaina o le Suns i le 42 'ai, na avea Anthony Edwards ma se tagata finau malosi mo le faʻaaloalo i le tagata sili ona lelei.
Saini mo le "Huijiabao" vaitaimi inisiua ola ma auai i le HSBC Insurance Well + e maua ai le lata mai Apple Watch ma le averesi o 9,000 sitepu i le aso!
Se 'au taʻaʻalo taʻitoʻalua mai Lusia o le a manumalo i le Ipu o le Faʻataʻitaʻiga o Ata a le Lalolagi, lea e ono faʻamutaina ai le fia 8 tausaga o pine auro.
E tusa ai ma le lipoti a le ESPN, na valaau Sean McVay ia Jared Goff ma manatu e tatau ona ia taalo i se taʻaloga atoatoa mo QB.
I tausaga talu ai nei, o ala o aga fesoʻotaʻiga ua avea ma tulaga mo tagata taufaasese e "pepese maualuga tele oloa". O loʻo pepelo pepelo e le au fai pepelo, o loʻo iai ni fesoasoani i totonu o le inivesi na saunia e tagata popoto, e tauanau oe e faʻatau ni oloa e faigofie ona poloka, ina ia maua ai se polofiti tele.
Rory McIlroy (Rory McIlroy) susulu i le World Golf Championship-Dell faʻataʻitaʻiga taʻaloga faʻataʻitaʻi, pe a le tautua luga o le tee na sese.
Kyle Lowry (Kyle Lowry) maketi fefaʻatauaʻiga o le a faʻamautuina le NBA aso faʻatapulaʻa faʻatapulaʻaina, o mea e atili ai ona vevela. Adam Hermann
O le tau paʻu e naʻo le $ 158, ma e mafai ona e tapaina le $ 300 atoa, e mafai ona fesoasoani ia oe e faʻaititia ai lau faʻatauga o oloa tau soifua maloloina. E mafai ona e faʻatauina atu i faleoloa oloa tau faleoloa ma faleoloa talafeagai.
O le setete pasiketipolo a le Setete o Michigan, o Jack Hoiberg na ulufale i totonu o le faletupe i le Aso Lulu. Mafai e le Spartans faia sili atu o le tutusa mea?
Lenei Mati valea e masani lava ona le mafaamatalaina. I le Sweet 16 o le Men's NCAA Tournament, e tumau pea lenei vevesi?
Faʻatau lavalava fafine, aulelei poʻo soifua maloloina soifua maloloina oloa e maua ai Atelier Cologne poto masani ofu, ulufale nei e sailiili faʻatapulaʻa faʻapitoa faʻatauga. Faʻatau fua mo oloa matagofie. Auaunaga tutusa i le aso. 7 aso maua fua ma faʻafesuiaʻi. I lalo o tuutuuga ma aiaiga
O fatu a le USA, o Bryson DeChambeau ma Justin Thomas, ma le toafa o le siamupini o le Grand Slam, o Rory McIlroy, sa iai ma le au leiloa i le WGC Sunday Championship.
Auai i le HSBC Premier Banking, faʻatagaina lau fanau e mauaina auaunaga faʻapitoa i le lalolagi atoa ma avanoa faʻatasi ma oe, ma fiafia e oʻo ile 17,300 isi faʻailoga faʻafeiloaʻi. I lalo o tuutuuga ma aiaiga.


Taimi Post: Mar-25-2021